Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який порядок обліку доходів при використанні платіжних терміналів для ФОП на загальній системі

Реклама

В ГУ ДПС у Дніпропетровській області відсилають до п. 9 ст. 3 Закону про РРО. Згідно неї ФОП на загальній системі у разі розрахункових операцій в готівковій та/або в безготівковій формі при продажу товарів (наданні послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операцій з приймання готівки для подальшого її переказу зобов'язана щоденно створювати у паперовій та/або електронній формі РРО (за виключенням автоматів з продажу товарів (послуг) або ПРРО фіскальні звітні чеки.

Для ФОП на загальній системі затверджена наказом Мінфіну від 13.05.2021 р. № 261 типова форма обліку доходів і витрат (далі - Типова форма).

У графі 2 "Сума доходу, отриманого від здійснення господарської діяльності або незалежної професійної діяльності" Типової форми відображають суму доходу, отриманого від госпдіяльності, зокрема, кошти, що надійшли на поточний рахунок, у касу платника податків та/або отримано готівкою, суму заборгованості, за якою минув строк позовної давності, вартість безоплатно отриманих товарів (робіт, послуг).

На підставі первинних документів за підсумками робочого дня, протягом якого отримано дохід/понесено витрати, проводять записи про отримані доходи та документально підтверджені витрати.

Тож, якщо ФОП на загальній системі використано електронний платіжний засіб (платіжну картку) платіжного терміналу, з'єднаного або поєднаного з РРО при розрахунках з покупцями за продані товари (надані роботи, послуги), то графу 2 Типової форми заповнюють за підсумками робочого дня на підставі інформації вказаної у фіскальних звітних чеках.

Як підприємцю самостійно вести звітність? З рішенням LIGA360:Підприємець. Система надасть підказки й алгоритми заповнення, перевірить помилки. А ще тут можна контролювати розрахунки з бюджетом. Отримайте тестовий доступ за посиланням.

Читайте:

- ФОП на загальні системі штрафують за неведення обліку доходів і витрат;

- ФОП на загальній системі не штрафують за сплату ЄСВ на рівні мінімального, а не із суми доходу.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини