Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Процедура одноразового декларування абсолютно добровільна – ДПС

Реклама

«Процедура декларування - абсолютно добровільна. Більше того, декларант не повинен підтверджувати джерела своїх доходів. По суті, ДПС вірить декларанту на слово», - наголосив в. о. Голови Державної податкової служби України Євген Олейніков.

Він зазначив, що одноразова (спеціальна) добровільна декларація подаватиметься декларантом до Державної податкової служби України через приватну частину Електронного кабінету. Така можливість настала вже 1 вересня о 09:00 ранку.

Електронна звітність, перевірка контрагентів та уся інформаційно-правова база для впевненої роботи в LIGA360: Бухгалтер. Замовляйте тестовий доступ за посиланням.

Платник податків, який бажає здійснити добровільне декларування, зможе заповнити декларацію, підписати її та надіслати до ДПС. Після цього декларація підлягає камеральній перевірці протягом 20 днів.

«У ході перевірки ДПС з'ясовує, чи дійсно існують задекларовані активи. Це стосується, зокрема, грошей у банках. Перевіряє, чи гроші знаходяться на рахунку, який був відкритий у рамках кампанії одноразового декларування, та правильність застосування ставок», - підкреслив Євген Олейніков.

Якщо буде встановлено невідповідність даних, платника буде поінформовано про це та запропоновано виправити помилки.

«Не виникне ситуації, коли за результатами участі у процедурі декларування будуть нараховуватись якісь додаткові зобов'язання, або ця інформація буде використовуватись з іншою метою ніж проведення одноразового добровільного декларування», - підкреслив очільник ДПС.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Нагадаємо, що для декларантів податківці оприлюднили приклади заповнення одноразової (спеціальної) декларації та вказали, як ДПС повідомлятиме реквізити рахунку для сплати збору.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини