Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держслужбовці та посадові особи місцевого самоврядування будуть подавати декларацію за новою формою — наказ НАЗК

Реклама

Наказом НАЗК від 23.07.2021р. № 449/21 затвердили форму декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також - Порядок заповнення та подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Наказ набирає чинності з 01 грудня 2021 року, тобто за новими правилами декларацію держслужбовці, посадовці ОМС та прирівняні особи подаватимуть з наступного року, за 2021 рік вперше.

Декларація складається з вісімнадцяти розділів, у яких суб'єкт декларування зазначає інформацію про себе, членів своєї сім'ї, інших осіб та об'єкти декларування.

Зазначений Порядок передбачає, що декларація заповнюється та подається особисто суб'єктом декларування шляхом заповнення відповідної електронної форми після автентифікації у власному персональному електронному кабінеті у Єдиному державному реєстрі декларацій осіб, уповноважених на виконання функцій держави або місцевого самоврядування. Паперова копія декларації до НАЗК не подається.

Щорічна декларація подається у період з 00 годин 00 хвилин 01 січня до 00 годин 00 хвилин 01 квітня. Така декларація охоплює звітний рік (період з 01 січня до 31 грудня включно), що передує року, в якому подається декларація, та містить інформацію станом на 31 грудня звітного року.

Декларація при звільненні подається не пізніше 30 календарних днів з дня припинення діяльності. Вона подається за період, який не був охоплений деклараціями, раніше поданими суб'єктом декларування, та містить інформацію станом на останній день такого періоду, яким є останній день здійснення діяльності.

Суб'єкт декларування до початку заповнення декларації повинен підтвердити ознайомлення з указаним Порядком шляхом проставлення відповідної відмітки.

Як рекрутеру перевірити інформацію про кандидата на роботу? LIGA360:HR-Менеджер звіряє дані з 19 реєстрів про всіх громадян України. Санкції, перебування в розшуку, корупційні діяння, судові справи - система вкаже, якщо особа згадується в цих реєстрах. Отримайте безкоштовний тест-драйв за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини