Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС передає Держпраці інформацію для боротьби із незадекларованою зайнятістю

Реклама

Спільна робота органів ДПС та Держпраці з виявлення неоформлених працівників триває - повідомляє податкова служба.

ДПС продовжує забезпечувати аналітичною інформацією органи Держпраці щодо ймовірних фактів використання найманої праці платниками податків без оформлення трудових відносин.

Наразі проводиться аналіз діяльності більш ніж 140 тис. платників податків сфери торгівлі та послуг. Результати у розрізі окремих платників, які працюють з ймовірними ризиками використання незадекларованої праці, найближчим часом будуть передані Держпраці.

За інформаційної підтримки ДПС в Держпраці вже виявили 8,8 тис. працівників, з якими не були оформлені трудові відносини. Також із 4072 працівниками трудові відносини оформлено в ході інспекційних відвідувань.

Найбільше використовують працю неоформлених працівників ФОП на спрощеній системі 1-3 групи. Бо із 8,8 тис. виявлених неоформлених працівників 5,2 тис. (59 %) припадає саме на ФОП - спрощенців.

Усі шаблони та інструкції з кадрового обліку є у рішенні LIGA360:HR-менеджер. Замовте прямо зараз, щоб економити робочий час.

Нагадаємо, що 1 липня 2021 року стартували інспекційні відвідування представників Держпраці та ДПС, які націлені на боротьбу із неоформленою зайнятістю. При цьому в Держпраці вказали на критерії відбору роботодавців для перевірок.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини