Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці назвала критерії відбору роботодавців для перевірок із 1 липня

Реклама

1 липня 2021 року стартували інспекційні відвідування представників Держпраці та ДПС. Вони націлені на роботодавців, які не відреагували на тривалу інформаційну кампанію та продовжують ухилятись від оформлення трудових відносин із найманими особами.

ГУ Держпраці у Рівненській області повідомляє, що інформаційні бази ДПС дають Держпраці можливість відібрати роботодавців, що мають високий ризик за наступними критеріями:

- невідповідність кількості працівників роботодавця обсягам виробництва (виконаних робіт, наданих послуг) до середніх показників за відповідним видом економічної діяльності;

- наявність фактів порушення порядку оформлення трудових відносин, виявлених в ході контролюючих заходів органами ДПС;

- невідповідність кількості об'єктів за формою № 20-ОПП та кількості найманих працівників;

- наявність випадків невідповідності кількості одночасно працюючих РРО та кількості працівників роботодавця із зазначенням розташування РРО;

- частка працівників, залучених за договорами цивільно-правового характеру, перевищує частку працівників, що працюють за трудовими договорами (контрактами);

- відсутність найманих працівників у платників об'єктів торгівлі, сфери послуг, у яких наявні ліцензії на виробництво, зберігання та реалізацію підакцизних товарів.

Також переглядайте публікацію "Відповідальність за порушення трудового законодавства: підстави для перевірок і найпоширеніші порушення" в системі LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Візьміть участь в опитуванні ЛІГА:ЗАКОН про роботу бухгалтерів. Уже четвертий рік поспіль ми проводимо всеукраїнське дослідження “Індекс легкості роботи бухгалтера”, щоб визначити проблемні моменти професії й запропонувати рішення. Залишайте відповіді й діліться думками за посиланням.

Підписуйтеся на наш канал у Telegram і сторінку в Facebook, щоб завжди бути в курсі бухгалтерських подій.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини