Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін затвердить форми та Порядок заповнення і подання спрощеної податкової звітності з ПДВ

Реклама

Мінфін оприлюднив проект власного наказу «Про затвердження форм та Порядку заповнення і подання спрощеної податкової звітності з податку на додану вартість». Такою спрощеною звітністю з ПДВ будуть спрощена податкова декларація та уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок до спрощеної податкової декларації з податку на додану вартість.

Спрощену податкову декларацію щоквартально (протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду) повинна подавати особа-нерезидент, зареєстрована як платник ПДВ відповідно до пункту 208-1.2 ПКУ, в електронній формі через спеціальне портальне рішення для користувачів нерезидентів, які надають електронні послуги, визначені підпунктом 14.1.56-5 ПКУ, місце постачання яких розташоване на митній території України, шляхом електронної ідентифікації.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін до законодавства з вашої теми - встановіть їх на контроль в LIGA360. Щойно вони вступлять в силу - ви автоматично отримаєте сповіщення. Ці та інші можливості доступні бухгалтеру в LIGA360. Спробуйте зараз - замовляйте тестовий доступ.

Спрощена податкова декларація та уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок до спрощеної податкової декларації з податку на додану вартість заповнюються державною або англійською мовою. Усі показники у спрощеній податковій звітності проставляються в іноземній валюті (євро або долар США).

Платник ПДВ самостійно обчислює суму податкового зобов'язання, яку зазначає у спрощеній податковій звітності.

До речі, сучасний професійний сервіс Liga:Report дозволяє легко та оперативно подати податкову, фінансову та статистичну звітність онлайн. А для підприємців є відмінний помічник, який самостійно розраховує та сплачує податки, - бот-бухгалтер ReporTaх.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини