Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як платникам ПДВ коригувати податковий кредит після зміни митної вартості – ДПС

14 вересня 2021, 17:00
1248
0
Реклама

У випадку, коли після митного оформлення товарів, поміщених у митний режим імпорту, змінюється величина митної вартості цих товарів (зменшення митної вартості за рішенням суду або контролюючим органом прийнято рішення про коригування (зменшення) заявленої митної вартості товарів), коригування податкового кредиту, що проводиться у зв'язку зі зміною митної вартості товарів, на дату набуття рішення суду законної сили або на дату прийняття відповідного рішення, відображається на підставі аркуша коригування до митної декларації у рядку 11.1 чи 11.2 (в залежності від ставки) декларації з ПДВ зі знаком "мінус".

Оскільки в розглянутій ситуації суми ПДВ відповідно до рішення суду повернуті платнику на рахунок в банку, проте для внесення змін до митних декларацій не була оформлена додаткова митна декларація або аркуш коригування, то зменшення податкового кредиту слід здійснити на дату повернення коштів шляхом складання бухгалтерської довідки, якщо ввезення товарів на митну територію України та оформлення митної декларації та прийняття рішення щодо коригування митної вартості відбулось до 1 липня 2015 року.

У разі, якщо ввезення товарів на митну територію України та оформлення митної декларації та прийняття рішення щодо коригування митної вартості відбулось після 1 липня 2015 року, Товариство зобов'язано нарахувати податкові зобов'язання з ПДВ з використанням механізму, визначеного п. 198.5 ПКУ, та скласти і зареєструвати в ЄРПН зведену податкову накладну.

Також радимо матеріал "Податкова накладна: порядок заповнення" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух".

Оцініть переваги професійного рішення LIGA360 для бухгалтерів. Контролюйте звітність, сплату податків, економте час на пошук типових договорів і форм, слідкуйте за змінами законодавства. Вирішуйте будь-які робочі завдання з модулем “Ситуації для бухгалтера” та консультаціями експертів. Тестовий доступ до Liga360:Бухгалтер можна замовити тут.

Джерело: ІПК ДПС від 15.07.2021 р. № 2787/ІПК/99-00-21-03-02-06.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини