Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Компенсації ЄСВ роботодавцям, розмитнення автомобілів у смартфоні та День фінансиста — за що уряд проголосує сьогодні

Реклама

Чергове засідання Кабінету Міністрів України відбудеться 15 вересня 2021 р. Серед великої кількості питань, винесених на розгляд, назвемо найбільш важливі для сфери бізнесу.

Перший віце-прем'єр-міністр України - Міністр економіки Олексій Любченко доповідатиме про законопроект «Про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо реформування служби зайнятості, соціального страхування на випадок безробіття, сприяння продуктивній зайнятості населення, у тому числі молоді, та впровадження нових активних програм на ринку праці». Ним пропонується, зокрема:

  • запровадити компенсації роботодавцям частини витрат на оплату праці за працевлаштованих осіб віком до 25 років та осіб, яким до настання права на пенсію за віком залишилося не більше 5 років, або витрат у розмірі ЄСВ за працевлаштованих на перше робоче місце осіб віком до 35 років;

  • сприяти працевлаштуванню довгострокових безробітних шляхом надання компенсації роботодавцям витрат ЄСВ;

  • запровадити надання фінансової допомоги для започаткування підприємницької діяльності.

Також законопроектом хочуть змінити підходи до:

  • умов, тривалості та розмірів виплати допомоги по безробіттю, зокрема посилити страхові принципи (чим більший страховий стаж - тим більший розмір допомоги по безробіттю) та послабити до безробітних санкції за звільнення з останнього місця роботи за власним бажанням без поважних причин;

  • фінансування громадських робіт та скасування тимчасових робіт, як таких, що не сприяють мотивації до праці;

  • підбору підходящої роботи для безробітного (врахування, зокрема транспортної доступності, розміру заробітної плати залежно від тривалості безробіття).

Міністр фінансів України Сергій Марченко доповідатиме на засіданні про проект Указу Президента «Про День працівників фінансової сфери». Його Мінфін хоче встановити на 24 липня. У пояснювальній записці йдеться про те, що в цей день православна церква відзначає пам'ять святої рівноапостольної Ольги, а та першою упорядкувала збирання данини.

Також заплановано внесення змін до Порядку списання об'єктів державної власності. Зокрема, будуть унормовані питання списання державного майна, яке залишилося без балансоутримувача, управління нерухомого майна, що пропонується до списання, обігу дорогоцінних металів тощо.

Заплановано й затвердження підготовленого МОНом Порядку присвоєння та підтвердження професійних кваліфікацій кваліфікаційними центрами.

Мінцифри пропонує розглянути проект постанови КМУ «Про реалізацію експериментального проекту щодо митного оформлення окремих транспортних засобів». Цим актом заплановано нові особливості митного оформлення транспортних засобів за товарною позицією 8703 згідно з УКТ ЗЕД, що ввозяться на митну територію України. Зокрема - оформлення документів та сплату потрібних платежів через «Дію». Згідно з УКТ ЗЕД до коду 8703 належать автомобілі легкові та інші моторні транспортні засоби, призначені головним чином для перевезення людей (крім тих, що призначені для перевезення 10 осіб і більше).

Своєю чергою, МВС пропонує проект постанови КМУ «Про внесення змін до деяких постанов Кабінету Міністрів України». З такою тривіальною назвою пропонується експериментальний проект з підготовки водіїв у дистанційному режимі, зміна розмірів плати за надання послуг сервісними центрами МВС. Також пропонується передбачити можливість отримання замовленого через електронний кабінет водія посвідчення водія поштою або кур'єром.

Якими будуть наступні рішення влади? Користуйтеся екосистемою LIGA360, щоб стежити за прийняттям законів та інших нормативно-правових актів, що можуть вплинути на ваш бізнес та ведення обліку. Замовити прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини