Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд пропонує Верховній Раді запровадити кримінальну відповідальність за підробку документів про щеплення

Реклама

Уряд схвалив розроблений фахівцями МОЗ проект Закону України «Про внесення змін до Кримінального кодексу України щодо встановлення відповідальності за підроблення документів, що стосуються проведення профілактичних щеплень». Законопроект поданий на реєстрацію до Верховної Ради України. Про це повідомив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко за результатами засідання.

«Цей законопроект посилить відповідальність за внесення неправдивих медичних даних про проведене щеплення і забезпечить зовсім інший рівень відповідальності за маніпуляції з довідками про щеплення», - зауважив міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко.

Він пояснює, що фейкові папірці чи підробка даних в електронній системі ніяк не допоможе при зустрічі із коронавірусною інфекцією. «Від даних в анамнезі пацієнта залежить і тактика лікування, й взагалі ступінь реагування при підтвердженні діагнозу COVID-19», - додав міністр.

Документом, зокрема, передбачається:

  • штраф від 17 до 34 тисяч грн або обмеження волі до 2 років для осіб, які свідомо використовують підроблені документи;

  • штраф до 68 тисяч грн або позбавлення волі до 2 років з позбавленням права обіймати посаду на 1-3 роки для медичних працівників, які свідомо вносять неправдиву інформацію про щеплення;

  • штраф до 170 тисяч грн або позбавлення волі до 3 років за підроблення таких документів із метою розповсюдження.

Стежити за змінами в законодавстві ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення з рішеннями для бухгалтера можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини