Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи можливо виправлення помилкового "самоштрафу" в уточнюючому розрахунку з ПДВ

7 жовтня 2021, 13:05
322
0
Реклама

Фахівці ДПС розмістили роз'яснення, в якому вказали на те, що виправлення помилок, що допущені при заповненні уточнюючого розрахунку з ПДВ, здійснюється виключно шляхом подання нового уточнюючого розрахунку до декларації (з урахуванням показників попереднього уточнюючого розрахунку).

Платник податків, який самостійно виявляє факт заниження податкового зобов'язання минулих податкових періодів, зобов'язаний сплатити штраф, нарахований відповідно до абзацу четвертого п. 50.1 ПКУ. Сума нарахованого штрафу відображається у графі 6 рядка 18.1 уточнюючого розрахунку (п. 7 розд. VI Порядку № 21).

Але, ПКУ не передбачено можливості скасування чи виправлення нарахованої штрафної санкції з ПДВ, що відображена у рядку 18.1 уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з ПДВ, оскільки:

? сума штрафу, нарахована платником самостійно у зв'язку з виправленням помилки, не є показником декларації;

платник самостійно обчислив та нарахував таку суму відповідно до поданого уточнюючого розрахунку, а тому сума штрафної санкції вважається узгодженою платником.?

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 101.25 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Працюйте віддалено та моніторте діяльність партнерів, конкурентів і співробітників за допомогою нового інструменту - LIGA360. Ця оригінальна IT-екосистема є єдиним робочим простором для усієї команди та містить персональні набори інструментів і зручні внутрішні комунікації для роботи бухгалтерів, юристів, фінансистів, маркетингу, служби безпеки, PR, HR. Дізнайтеся більше.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини