Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Який код КВЕД пишуть в полі 4 декларації юрособи на третій групі єдиного податку

Реклама

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області нагадує, що форма податкової декларація платника єдиного податку третьої групи (юридичні особи) передбачає поле 4 "Код виду економічної діяльності (КВЕД)".

Основне призначення Класифікації видів економічної діяльності - визначати та кодувати основні та другорядні види економічної діяльності юридичних осіб, відокремлених підрозділів юридичних осіб, фізосіб - підприємців.

Другорядні види економічної діяльності - це будь-які інші (крім основного) види економічної діяльності суб'єкта з виробництва товарів або надання послуг. Основний вид економічної діяльності - це вид діяльності суб'єкта, на який припадає найбільший внесок у валову додану вартість (або інший визначений критерій).

Крім того, згідно з пп. 5 п. 298.3 ПКУ у заяві про застосування спрощеної системи оподаткування зазначаються обрані суб'єктом господарювання види господарської діяльності згідно з КВЕД ДК 009:2010.

Отже, у полі 4 податкової декларації "Код виду економічної діяльності (КВЕД)" відображається код основного виду економічної діяльності підприємства відповідно до реєстраційних документів.

Подавати звітність без помилок та вчасно вам допоможе онлайн-сервіс Liga:REPORT. У ньому є все, що справді потрібно підприємцю, - актуальні форми звітів з підказками, шаблони первинних документів, електронна книга обліку доходів. Переконайтеся самі.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини