Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Держпраці відзвітувала про інспекційні відвідування роботодавців

Реклама

Раніше повідомлялось, що 1 липня 2021 року стартували інспекційні відвідування представників Держпраці та ДПС.

Тепер же в Держпраці підвели підсумки інспекційної кампанії з питань виявлення неоформлених трудових відносин.

Інспекційна кампанія Держпраці тривала із 1 липня по 30 вересня 2021 року за участі представників Нацполіції, ДПС, Державної служби України з безпеки на транспорті, Державної служби України з лікарських засобів та контролю за наркотиками, Державної міграційної служби та органів місцевого самоврядування.

За 3 місяців інспекційної кампанії проведено 3 030 інспекційних заходів та виявлено 11 724 працівники, допущених до роботи без оформлення трудових відносин.

Найбільше неоформлених працівників виявлено у сферах торгівлі (2 960 неоформлених працівників), організації харчування (2 359 неоформлених працівників) та сільському господарстві (2 405 неоформлених працівників).

До всіх роботодавців, що допускають до роботи працівників без оформлення трудових відносин, застосовані заходи притягнення до відповідальності відповідно до чинного законодавства.

В результаті перевірок укладено трудові договори з 123 тис. працівників.

За інформацією ДПС кількість працівників, щодо яких надійшли повідомлення про прийняття на роботу у період з 1 липня до 26 вересня 2021 року збільшилася на 28 869 осіб.

Динаміку працевлаштування працівників, а також їх кількість у конкретних роботодавців постійно відстежують інспектори праці. До роботодавців, у яких при збереженні рівня активності господарської діяльності зменшиться кількість працівників після завершення інспекційних заходів, увага буде особливо прискіпливою, в тому числі і шляхом проведення повторних інспекційних заходів.

Узагальнені результати роботи та узгоджені пропозиції будуть основою при розробці Національного плану спільних дій щодо зниження рівня незадекларованої праці на 2022 рік.

Звернуть увагу, що ДПС передає Держпраці інформацію для боротьби із незадекларованою зайнятістю.

Користуйтеся публікаціями:

- "ФОП-роботодавець: як прийняти на роботу і звільнити працівника";

- "Скільки трудових штрафів має сплатити ФОП-роботодавець";

- "Оскарження постанови Держпраці про накладення штрафу".

Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини