Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 21 жовтня міжрегіональні перевезення у жовтій, помаранчевій чи червоній зоні дозволені за наявності у всіх водіїв та пасажирів нтиковідних документів

Реклама

На позачерговому засіданні Кабінету Міністрів України 11 жовтня внесли зміни до Постанови №1236, які передбачають посилення правил для пасажирських перевезень у регіонах, де встановили «жовтий», «помаранчевий» або «червоний» рівень епіднебезпеки. Про це інформує МОЗ.

Із 21 жовтня міжрегіональні перевезення пасажирів у регіонах із «жовтим», «помаранчевим» чи «червоним» рівнем епіднебезпеки будуть дозволені за умови наявності у всіх водіїв, екіпажу авіатранспорту та пасажирів одного із цих документів:

  • документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини для регіонів «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

  • міжнародного, внутрішнього сертифіката або іноземного сертифіката, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини, дозволених ВООЗ для використання в надзвичайних ситуаціях, негативний результат тестування методом полімеразної ланцюгової реакції або одужання особи від зазначеної хвороби, чинність якого підтверджена за допомогою Єдиного державного вебпорталу електронних послуг, зокрема з використанням мобільного додатка Порталу Дія (Дія);

  • негативного результату тестування на COVID-19 методом ПЛР або експрес-тесту на визначення антигену коронавірусу SARS-CoV-2, який чинний 72 години.

Нові правила стосуються як регулярних, так і нерегулярних перевезень пасажирів. Йдеться про автомобільний транспорт на автобусних маршрутах, авіаційний та залізничний транспорт міжобласного сполучення. Відповідні правила не будуть застосовуватись до міських та внутрішньообласних перевезень. Відповідальність за наявність у всіх водіїв, членів екіпажу літака та пасажирів зазначених документів несе перевізник.

Окрім того, на нараді у Президента 11 жовтня Прем'єр-міністр України Денис Шмигаль зазначив, що обговорюється можливість внести зміни до Постанови № 1236, зокрема, можливість перебування в закладах харчування лише за наявності сертифіката про вакцинацію. Чи було це втілено в життя стане зрозумілим після оприлюднення тексту понеділкових змін.

Стежити за змінами в законодавстві ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. В модулі LIGA360.Smart-сигнали отримуйте сповіщення, які ви встановили в інформаційно-правовій системі ЛІГА:ЗАКОН. Замовити доступ для ознайомлення з рішеннями для бухгалтера можна тут.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини