Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Старт запуску БЕБ перенесли на два місяці, а банки здійснюватимуть валютний нагляд за рахунками нерезидентів – опубліковано Закон

Реклама

Опубліковано Закон України "Про внесення змін до статті 11 Закону України "Про валюту і валютні операції" щодо виконання банками функцій агентів валютного нагляду" від 22.09.2021 р. № 1774-IX.

Він передбачає, що банки обмінюються інформацією про належність рахунків клієнтів до банківських рахунків, відкритих нерезидентам, з метою валютного нагляду за валютними операціями, які проводять їх клієнти через ці банки. НБУ встановить порядок ведення та використання банками записів реєстру рахунків інформаційної системи, що забезпечує збирання, накопичення, зберігання, доступ та використання банками інформації про належність рахунків до банківських рахунків, відкритих нерезидентам.

Ця норма запрацює не раніше дня набрання чинності Законом України "Про внесення змін до деяких законів України щодо окремих питань діяльності Національного банку України". Однак цей нормативний документ поки що прийнято лише за основу і мова йде про законопроект № 5850 від 17.08.2021 року.

Водночас Законом № 1774 продовжено на два місяці початок запуску Бюро економічної безпеки. Тож тепер є час для початку його роботи до 25.11.2021 року.

Перевіряйте інформацію про юридичних та фізичних осіб у рішенні LIGA360:Підприємець. Дані ЄДР, публічні кошти, перевірки держорганів, банкрутство, судові рішення, ризики у співпраці. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини