Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінекономіки відповіло чи надають соціальні відпустки працівникам ФОПів та сумісникам

Реклама

Міністерство економіки України у листі № 4712-06/42842-07 від 27.08.2021 р. розглянуло звернення щодо надання соціальних відпусток.

Так, відповідно до ч. 2 ст. 21 КЗпП працівник має право реалізувати свої здібності до продуктивної і творчої праці шляхом укладення трудового договору на одному або одночасно на декількох підприємствах, в установах, організаціях, якщо інше не передбачено законодавством, колективним договором або угодою сторін. Ця норма дозволяє працівникам, крім основного трудового договору, укладати трудові договори про роботу за сумісництвом. Воно визначається як виконання працівником, крім основної, іншої регулярної оплачуваної роботи на умовах трудового договору у вільний від основної роботи час на тому ж чи на іншому підприємстві, в установі, організації.

Згідно з ч. 3 ст. 56 КЗпП робота на умовах неповного робочого часу не тягне за собою будь-яких обмежень обсягу трудових прав працівників.

Статтею 2 Закону № 504 визначено право на відпустки громадян України, які працюють за трудовим договором у фізичної особи.

З огляду на викладене, працівники, які працюють у фізичної особи - підприємця, а також які уклали трудові договори на роботу за сумісництвом, перебувають у трудових відносинах з підприємством, установою, організацією, фізичною особою і тому мають право на відпустки.

Маєте питання щодо розрахунку відпускних, лікарняних та винагород? Відповіді знайдете в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання "БУХГАЛТЕР&ЗАКОН" та "Інтербух". Більше про переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини