Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівнику треба повідомляти роботодавця про продовжений е-лікарняний

Реклама

Фонд соцстраху продовжує серію роз'яснень, які стосуються е-лікарняних.

Напередодні пояснили випадки "скорочення" періоду е-лікарняних.

Щоб не пропустити прийняті зміни законодавства або появу роз'яснень держорганів - скористайтеся комплексним рішення для бухгалтера LIGA360.

Тепер вказали, як діяти працівнику, якщо той одужав раніше, чи навпаки довго хворіє.

Е-лікарняний створюється одразу зі статусом "закритий" та містить дату відкриття (початок непрацездатності) і дату закриття (планова дата одужання або наступного огляду).

Якщо пацієнт одужає раніше, ніж зазначено в е-лікарняному, то це має засвідчити лікар під час візиту. Саме тоді він підтвердить працездатність і створить новий медичний висновок, який скоротить дію е-лікарняного.

У випадку, коли пацієнт не одужає у визначений в первинному е-лікарняному термін, лікар створює наступний медичний висновок і на його підставі сформують окремий е-лікарняний, який продовжить тимчасову непрацездатність. Про це варто повідомити роботодавця.

Ось таких е-лікарняних може бути декілька в межах одного страхового випадку. Усі вони матимуть тотожну першу частину номеру е-лікарняного (до знаку дефісу). За кожним із них матеріальне забезпечення призначають окремо. Це дозволяє пришвидшити отримання допомоги, адже для виплат не потрібно чекати одужання.

Також новий медичний висновок (а отже, наступний продовжений е-лікарняний) створять при госпіталізації або направленні на відновне лікування до реабілітаційного відділення санаторно-курортного закладу.

Якщо ж пацієнт лікувавсь від важких захворювань або травм, має ускладнення і показання для продовження лікування в реабілітаційному відділенні, то лікарсько-консультативна комісія закладу охорони здоров'я направить його на лікування до санаторно-курортного закладу прямо зі стаціонару. Курс реабілітації працівників оплачують за кошти Фонду у повному обсязі. Окремо за час відновного лікування Фонд оплачує продовжений на цей період е-лікарняний.

Маєте питання щодо лікарняних? Відповіді знайдете в системі LIGA360: Бухгалтер. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини