Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Роботодавцям, працівникам та державі пропонують сплатити по 1% зарплати на накопичувальну пенсію

Реклама

В Мінсоцполітики напрацьовують нову модель накопичувальних внесків.

Згідно такої моделі роботодавець обов'язково сплатить внески на індивідуальні рахунки працівників в розмірі 1% (за рахунок зниження ЄСВ).

Всі застраховані особи, а це й працівники, сплачуватимуть добровільні внески на власні індивідуальні рахунки в розмірі 1% з власної зарплати (доходу, грошового забезпечення) на умовах автозапису з правом відмови.

Держава буде перераховувати додаткові стимулюючі внески в розмірі 1% на індивідуальні рахунки лише тих осіб, які не відмовились від добровільної сплати накопичувальних внесків з власної зарплати.

Таким чином, всі застраховані особи автоматично стають учасниками другого рівня пенсійної системи і отримують від 1% до 3% від своєї заробітної плати на власні пенсійні рахунки, відповідного до свого вибору.

В такому випадку податковий тиск на роботодавців не зростає, бо відбудеться зниження ЄСВ на розмір накопичувального внеску.

Людина має право в будь-який час відмовитися від сплати добровільного накопичувального внеску з власної зарплати. Додаткові стимулюючі внески від держави на індивідуальний рахунок такої людини тоді також припинять слпачуватись. Після відмови в особи буде залишатись право поновити сплату добровільних внесків в будь-який час за власним бажанням з одночасним поновленням сплати стимулюючого внеску від держави.

Надалі кожні два роки будуть проводити повторний автозапис учасників, які раніше відмовились від сплати внесків за власний рахунок. Право відмовитись за ними буде зберігатись.

Як результат - Мінсоцполітики пропонує не зобов'язувати людей сплачувати внески на загальнообов'язкове накопичувальне пенсійне забезпечення за власний рахунок, але заохочувати їх це робити через 100% бонус від держави в рамках 1% від зарплати на старті роботи системи.

Правова підтримка, персональні консультації, аналітичні статті та подання звітності об'єднані в комплексному рішенні LIGA360: Бухгалтер. Придбайте систему прямо зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини