Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд встановив граничну ціну на газ для побутових споживачів та бюджетних установ

Реклама

Кабінет Міністрів України постановою від 25.10.2021 № 1102 вніс зміни до постанов № 809 та № 1236. Новації стосуються забезпечення безперервності постачання природного газу постачальником «останньої надії».

Зокрема, в «карантинній» постанові № 1236 установили з 1 жовтня по 30 листопада 2021 р. граничну ціну на природний газ за договорами постачання:

- між побутовими споживачами та постачальником «останньої надії» - на рівні 7,96 грн за 1 куб. метр (з урахуванням ПДВ);

- між споживачами, що є бюджетними установами (в значенні БКУ), закладами охорони здоров'я державної власності (казенні підприємства та/або державні установи тощо) та закладами охорони здоров'я комунальної власності (комунальні некомерційні підприємства та/або комунальні установи, та/або спільні комунальні підприємства тощо), та постачальником «останньої надії» - на рівні 16,8 грн за 1 куб. метр (з урахуванням ПДВ).

Операторам газорозподільних систем доручили забезпечити безумовне відновлення газопостачання бюджетних установ, закладів охорони здоров'я.

АТ «Національна акціонерна компанія «Нафтогаз України» разом з Міністерством розвитку громад та територій, місцевим державним адміністраціям, органам місцевого самоврядування, юридичним особам теплоенергетики державної та комунальної форм власності потрібно забезпечити укладення до 1 грудня 2021 р. договорів постачання газу між бюджетними установами, закладами охорони здоров'я державної й комунальної власності та постачальником «останньої надії».

Для укладення побутовими споживачами, бюджетними установами, державними і комунальними закладами охорони здоров'я договорів постачання природного газу з новим постачальником природного газу споживач повинен подати новому постачальнику такі документи:

- заяву про укладення договору, в якій зазначає свій персональний ЕІС-код та очікувані об'єми (обсяги) споживання природного газу на період дії договору;

- належним чином завірену копію документа, яким визначено право власності чи користування на об'єкт споживача;

- копії документів на право укладення договору, які посвідчують статус юридичної особи чи фізичної особи - підприємця та уповноваженої особи на підписання договору, та копію документа про взяття на облік у контролюючих органах.

Стежити за змінами в законодавстві ще простіше, ніж раніше. Контролюйте тільки ті норми закону, які цікаві вам. Детальніше про переваги системи LIGA360 за поссиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини