Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 листопада дистанційне навчання введено у закладах освіти більшості областей – ДСЯО

Реклама

У більшості областей України освітній процес відбуватиметься з використанням дистанційної форми навчання, окрім закладів, де 100% працівників мають COVID-сертифікати. Про це повідомила Державна служба якості освіти України.

Як відомо, уряд України продовжив карантинні заходи до кінця 2021 року. При цьому з 23 вересня поточного року на всій території України установлено «жовтий» рівень. Форма організації освітнього процесу - очно чи дистанційно - в закладах загальної середньої освіти визначається з огляду на два чинники: рівень епідемічної небезпеки в області та наявність COVID-сертифікатів у працівників закладу освіти.

Так, навчання відбувається офлайн при «жовтому» рівні епідемічної небезпеки, якщо кількість працівників закладу, які мають COVID-сертифікати, - 80%. При «червоному» - якщо 100%.

Державна служба якості освіти під час вивчення питання щодо організації освітнього процесу у школах, які перейшли на дистанційне навчання, виявила, що половина закладів зробила це через недостатній відсоток вакцинації працівників.

Станом на 29 жовтня 2021 року до «червоного» рівня епідемічної небезпеки віднесено вісім областей: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Миколаївська, Одеська, Рівненська, Сумська, Херсонська.

З 30 жовтня «червоний» рівень установили на територіях ще семи областей: Житомирська, Івано-Франківська, Київська, Луганська, Львівська, Хмельницька, Чернігівська.

З 1 листопада «червоний» рівень поширюється на територію м. Київ.

Про те, як надати працівникам, які мають дітей віком до 14 років, відпустку на період оголошення карантину на відповідній території, читайте в матеріалі.

Щоб мінімізувати кадрові ризики, необхідна злагоджена робота HR-департаменту. Найефективніша робота команд доступна на ІТ-платформі LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи HR-відділу, спільно ухвалюйте рішення й оцінюйте ризики, обмінюйтеся документами й новинами. Замовте презентацію LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини