Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Змінено Нацкласифікатор професій – зміни торкнулися передусім педагогів, ІТ-шників та священників

Реклама

Наказом Міністерства економіки України від 25 жовтня 2021 року № 810-21 затверджено Зміну № 10 до Національного класифікатора професій ДК 003:2010. Зміною № 10 скасовуються застарілі та затверджуються нові назви кваліфікаційних угруповань і професійні назви робіт, а також вносяться зміни в опис розділів класифікації професій.

Змін назбиралося чимало, приміром провізорів перейменували у фармацевти, скасували такі назви як лікар-педіатр дільничний, лікар-терапевт дільничний, лікар-терапевт підлітковий, провізор-гомеопат.

Додалось чимало ІТ-шних професійних назв робот: адміністратор мереж і систем, аналітик загроз безпеки, фахівець з технічного захисту інформації тощо. Новачками в шерегу професій будуть також капелани, дистанційні пілоти безпілотного повітряного судна, дільничний офіцер поліції і т.д.

Особливо багато уточнень до Нацкласифікатору Зміна № 10 принесла стосовно педагогічних та науково-педагогічних працівників. Як додає МОН, наказ № 810-21 враховує системні зміни у сфері освіти, спричинені прийняттям низки законів України, а також розвитком і потребами освітнього ринку праці. Принциповими новаціями є включення освітньої кваліфікації за першим (бакалаврським) рівнем вищої освіти до розділу «Професіонали» та остаточне прирівняння на ринку праці освітньо-кваліфікаційного рівня молодшого спеціаліста і молодшого бакалавра.

Наразі з текстом Зміни № 10 можна ознайомитися на сайті МОН.

Щоб мінімізувати кадрові ризики, необхідна злагоджена робота HR-департаменту. Найефективніша робота команд доступна на ІТ-платформі LIGA360. Отримайте максимальний функціонал продуктів ЛІГА:ЗАКОН для зручної роботи HR-відділу, спільно ухвалюйте рішення й оцінюйте ризики, обмінюйтеся документами й новинами. Замовте презентацію LIGA360 прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини