Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

У 2022 році буде змінено одиниці обліку об’ємів спожитого природного газу – прийнято Закон

Реклама

Верховною Радою прийнято Закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо запровадження на ринку природного газу обліку та розрахунків за обсягом газу в одиницях енергії» (законопроект № 2553). Він спрямований на перехід на європейські стандарти обліку газу в енергетичних одиницях.

Документ передбачає, що розрахунки на ринку природного газу під час приймання-передачі до/з газотранспортної або газорозподільної системи, купівлі-продажу, постачання, споживання природного газу, надання послуг з транспортування, розподілу, зберігання (закачування, відбору) природного газу або послуг установки LNG будуть здійснюватися за обсягом природного газу в одиницях енергії - кіловат-годинах (кВт-год.).

Крім того, почнуть інформувати споживача про його спожитий обсяг теплової енергії із розрахунку одиниці вимірювання кіловат-година [кВт·год], в якості додаткової інформації в платіжних документах за послуги постачання теплової енергії.

Норми про облік газу в енергетичних одиницях почнуть працювати з 1 травня 2022 року. Норма про прирівнювання ОСББ до категорії населення при оплаті газу почне діяти після оприлюднення Закону.

Працюйте бухгалтерією в єдиному інформаційному просторі LIGA360. ІТ-платформа LIGA360 дозволяє формувати спільні рішення, обмінюватися шаблонами документів й нормативами з колегами, обговорювати новини й професійну аналітику. Дізнайтеся про всі переваги LIGA360:Бухгалтерія, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини