Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Як коригувати реквізити, які не стосуються застрахованої особи, в податковому розрахунку з типом "Звітний новий"

Реклама

Страхувальнику при необхідності провести коригування показників та реквізитів, вказаних у податковому розрахунку з типом "Звітний", до закінчення граничного строку його подання треба надати такий розрахунок з типом "Звітний новий" (п. 3 розділу V Порядку № 4).

Податковий розрахунок "Звітний новий" платники ЄСВ подають на підставі інформації з раніше поданих податкових розрахунків і містить інформацію лише за рядками з реквізитами та сумами нарахованого ЄСВ, які уточнюють. Для заповнення також використовують інформацію з повідомлень про виявлені помилки, які відправляють контролюючі органи платнику податків.

Водночас для коригувань платнику податків необхідно сформувати та подати податковий розрахунок з типом "Звітний новий", який має містити обов'язкові реквізити, визначені в рядках 01 - 05 та у рядку 031 для платників ЄСВ, а також інформацію про додатки, у яких буде проводитись коригування, та їх кількість, що визначені в рядку 06 податкового розрахунку. При цьому додатки, інформацію щодо яких не коригують, у рядку 06 не вказують та відповідно не подають (п. 8 розділу V Порядку № 4).

Джерело: повідомлення Центрального міжрегіонального управління ДПС по роботі з великими платниками податків.

Також переглядайте корисні публікації:

- "Додаток Д1 до Розрахунка: коригування сумових показників щодо ЄСВ";

- "Додаток 4ДФ до Розрахунку: як податковому агенту коригувати дані";

- "Додаток Д5 до Розрахунка: зміна інформації про застрахованих осіб".

Більше аналітики в LIGA360: Бухгалтер. Тут об'єднані ключові професійні видання “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”. Усі переваги дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини