Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи повинен платник надавати документацію з трансфертного ціноутворення під час карантину

Реклама

У разі отримання запиту на надання документації з трансфертного ціноутворення (далі - ТЦ) у період дії карантину платник податків має надати таку документацію у стандартний строк, передбачений законодавством (30 календарних днів). Про це нагадує пресслужба Державної податкової служби України.

При цьому податківці зазначають, що відсутність штрафних санкцій за порушення термінів подання документації з ТЦ на період дії карантину не перешкоджає проведенню перевірок відповідно до пп. 78.1.15 ПКУ.

У ДПС нагадують, що наказом Мінфіну затверджена Узагальнююча податкова консультація стосовно тимчасового зупинення перебігу строків надання платниками податків відповідей на запити контролюючих органів щодо подання документації з трансфертного ціноутворення. Зокрема, в цій УПК визначено, що призупинення строків надання відповідей на запити ДПС на період дії карантину, встановленого з метою запобігання поширенню на території України коронавірусної хвороби (COVID-19), не розповсюджується на подання документації з трансфертного ціноутворення.

Безліч завдань бухгалтера - єдина ІТ-платформа LIGA360. Знаходьте та аналізуйте законодавство з бухгалтерського обліку, читайте аналітику, отримуйте алгоритми дій в щоденних ситуаціях. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН для розумних професійних рішень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини