Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ підготував форму довідки щодо протипоказань до вакцинації проти COVID-19, яку працівник буде надавати роботодавцю

Реклама

Як відомо, наказом МОЗ встановлено перелік професій, представники яких мають пройти вакцинацію від COVID-19, а рішенням уряду з 8 листопада ті, хто ухилився від вакцинації за відсутності протипоказань, підлягають відстороненню. Відповідно працівники, які мають протипоказання до проведення щеплення, подають роботодавцю медичний висновок про наявність протипоказань до вакцинації проти СOVID-19, виданий закладом охорони здоров'я. Проблема ж у тому, що відсутня затверджена форма такого документа, хоча МОЗ уже й називав відповідні протипоказання.

Тому МОЗ розробив проект наказу про затвердження форми первинної облікової документації № 028-1/о «Висновок лікаря щодо наявності протипоказань до вакцинації проти гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-Cov-2». Також має бути затверджена інструкція про заповнення цієї форми. Наразі проект оприлюднено для обговорення на сайті СПО ФПУ.

Форму № 028-1/о повинен заповнювати лікуючий лікар, при цьому незалежно від форми власності та підпорядкування відповідного закладу охорони здоров'я. Також форма має бути завірена печаткою закладу охорони здоров'я. Цікаво, що у п. 7 форми буде зазначено термін її дії або ж вказано, що вона діє постійно.

Форму № 028-1/о будуть видавати пацієнту для надання за місцем вимоги.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини