Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Оплата е-лікарняного за сумісництвом і підприємцям - роз'яснення Фонду соцстраху

Реклама

У випадку формування для застрахованої особи електронного лікарняного не потрібно надавати за місцем роботи за сумісництвом копію листка непрацездатності, засвідчену підписом керівника і печаткою (за наявності) за основним місцем роботи. Роботодавцю за місцем роботи за сумісництвом застрахована особа надає довідку про середню заробітну плату за основним місцем роботи, відповідно до п. 30 Порядку обчислення середньої заробітної плати. Про це повідомляє Виконавча дирекція Фонду соціального страхування України у листі № 03/О-878з-1047 від 12.10.2021 р.

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Якщо застрахована особа здійснює підприємницьку діяльність та є фізичною особою - підприємцем, то інформація по листку непрацездатності буде відображатися у її кабінетах страхувальника та застрахованої особи на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України, тому отримувати копії завірених електронних листків непрацездатності не потрібно.

У ФСС нагадали, що інформація по листках непрацездатності працівника відображається у кабінеті страхувальника на порталі електронних послуг Пенсійного фонду України. У випадку невідображення в електронних кабінетах страхувальників електронних листків непрацездатності, застрахована особа має можливість підтвердити факт своєї тимчасової непрацездатності витягом з Електронного реєстру листків непрацездатності, виданим територіальними органами Пенсійного фонду України в паперовій формі для кожного роботодавця окремо.

Бажаєте мінімізувати кадрові ризики для своєї компанії? Спробуйте ІТ-платформу LIGA360:HR. Дізнавайтесь першими про зміни трудового законодавства, контролюйте відгуки про бренд роботодавця, перевіряйте надійність кандидатів та співробітників. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини