Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Пільгове розмитнення євроблях завершене - за нерозмитнені штрафують на 8500 і 170000 грн

Реклама

Як і говорилося, 10 листопада 2021 року завершився період пільгового розмитнення вживаних автомобілів з європейською реєстрацією, які були ввезені в Україну до 31 грудня 2020 року. З цього приводу очільники парламентського податкового комітету Даніїл Гетманцев заявив: «Питання з євробляхами вирішено. Станом на 09.10 більше 83 тисяч автомобілів розмитнено, а бюджет отримав 2,9 млрд грн. Більше жодних відстрочок/пільгових періодів не буде. Тепер - закон один для всіх. Прошу Національну поліцію здійснити заходи для недопущення проїзду євроблях вулицями та дорогами нашої країни».

З 15 червня власники легкових та вантажних автомобілів масою до 3,5 т з європейською реєстрацією, які були ввезені в Україну до 31.12.2020 року, мали можливість розмитнити за пільговою, залежно від віку автомобіля та об'єму двигуна, ціною.

Тепер поліція вправі зупиняти нерозмитнені «євробляхи» та накладати на їх власників штрафи у 8,5 тис. грн (17 тис. грн за повторне порушення протягом року з позбавленням права керування строком на рік та з оплатним вилученням автомобіля або без нього - ч.ч. 8-9 ст. 121 КпАП) з наступною передачею даних про ці авто до Держимтслужби. Та, своєю чергою, буде стягувати штрафи за перевищення термінів ввезення автомобілів (170 тис. грн або конфіскація автомобіля - ч. 6 ст. 470, ч. 6 ст. 481 МКУ). Сплата штрафу дозволяє вивезти автомобіль за кордон або розмитнити його в Україні.

LIGA ZAKON дарує щедрі подарунки до свого 30-річчя! Тільки до 25 листопада, замовляючи ІТ-платформу LIGA360 для управління інформацію й ризиками - ви отримаєте вдвічі нижчу ціну й вдвічі більше користувачів. Замовте спеціальну пропозицію, та зробіть свій бізнес ефективним на 360.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини