Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Податківці хочуть змінити умови пересилання алкогольної продукції через поштових операторів

Реклама

Один із шляхів розповсюдження контрафактної підакцизної продукції - це її реалізація фізичними особами без належної державної реєстрації через мережу Інтернет з доставкою такої продукції операторами поштового зв'язку. Про це повідомляє пресслужба Державної податкової служби України. За її словами, ДПС та її територіальними підрозділами на постійній основі проводиться моніторинг інтернет-сайтів, які публікують пропозиції реалізації фальсифікованої підакцизної продукції за цінами нижче ринкових та без відповідного маркування марками акцизного податку. В межах контрольно-перевірочних заходів працівниками ДПС здійснюються замовлення на придбання такої продукції, доставка якої виконувалась операторами поштового зв'язку.

У рамках виконання своїх функцій ДПС направляє інформацію щодо відправників фальсифікованої підакцизної продукції, отримувачів коштів (фізичних осіб) разом із пакетом документів, що підтверджують придбання (замовлення), до компетентних органів, які мають право вживати заходи, спрямовані на встановлення осіб-порушників, та вилучати з обігу фальсифіковану підакцизну продукцію.

З метою недопущення потенційних порушень вимог ПКУ та Положення № 1251 при транспортуванні та збереженні підакцизної продукції без відповідного маркування марками акцизного податку, ДПС пропонує компаніям-операторам поштового зв'язку переглянути організацію поштових перевезень. У ДПС сподіваються від операторів на «розуміння та спільне подолання ситуації, яка склалася на тіньовому ринку підакцизної продукції».

1,4 тис. ситуацій та алгоритмів дій для бухгалтера - на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайтеся більше про професійні рішення LIGA360:Бухгалтер та LIGA360:НR прямо сьогодні. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН для розумних професійних рішень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини