Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

МОЗ готується притягнути до відповідальності лікарів, які виступають проти вакцинації – головний санлікар

Реклама

Міністерство охорони здоров'я готується застосувати санкції до медиків, які відверто виступають проти вакцинації або неналежним чином виконують вимоги щодо щеплення населення від Covid-19. Про це в інтерв'ю «Главкому» розповів головний державний санітарний лікар України Ігор Кузін.

«Дійсно, не усі сімейні лікарі ефективно пропагують вакцинацію. Це правда, що у деяких областях є такі [сімейні лікарі], які мають нульові показники вакцинації своїх пацієнтів... Це означає, що лікарі не телефонують своїм декларантам, не інформують про вакцини, не запрошують людей вакцинуватися. Іншими словами, вони не виконують вимоги наказу МОЗ України №504 про порядок надання первинної медичної допомоги», - зазначив Кузін.

Головний санлікар також заявив, що така протидія саме з боку окремих медиків має кілька можливих основних пояснень: лікарі-антивакцинатори - це ті, які пропагують відверто недоказову медицину, або ті, хто просто безвідповідально ставиться до виконання стандартів.

На питання як МОЗ збирається реагувати на таку ситуацію І. Кузін відповів: «На цьому етапі ми детальніше вивчатимемо ситуацію. Після цього, звичайно, ініціюватимемо застосування санкцій. Основна санкція, яка може бути, - це припинення контракту НСЗУ з таким медичним працівником через порушення ним порядку надання первинної медичної допомоги».

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини