Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Затверджено спрощену податкову декларацію з ПДВ – звітування з 2022 року

Реклама

Мінфін наказом від 21.10.2021 р. №555 затвердив:

- форму спрощеної податкової декларації з податку на додану вартість;

- форму уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість до спрощеної податкової декларації у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;

- Порядок заповнення і подання спрощеної податкової звітності з податку на додану вартість.

Йдеться про так званий «податок з Гугла і Фейсбука» - ПДВ для електронних послуг нерезидентів, які надаються фізичним особам - резидентам України у сфері реклами. Іноземні компанії, які постачають українцям електронні послуги, зобов'язані зареєструватися платниками ПДВ за спрощеною процедурою через спеціальний електронний сервіс, якщо загальна сума від здійснення відповідних операцій перевищує 1 млн грн на рік. Нерезиденти будуть звітувати за цією новою декларацією з 2022 року.

Звітний (податковий) період дорівнює одному календарному кварталу. Нерезидент, зареєстрований як платник ПДВ, складає і подає декларацію протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) періоду, незалежно від того, чи здійснювалося нерезидентом протягом звітного (податкового) періоду постачання фізичним особам електронних послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України.

Декларація та уточнюючий розрахунок до неї заповнюються державною або англійською мовою. Усі показники у податковій звітності проставляються в іноземній валюті (євро або долар США), яку обрано при реєстрації платником податку та в якій сплачується податок, з відповідним округленням за загальновстановленими правилами.

1,4 тис. ситуацій та алгоритмів дій для бухгалтера - на ІТ-платформі LIGA360. Дізнайтеся більше про професійні рішення LIGA360:Бухгалтер та LIGA360:НR прямо сьогодні.

Не пропустіть головної акції цього року. Заповніть заявку до 26 листопада - та першими отримайте вибухову знижку на рішення LIGA360 до Black Friday.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини