Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Підприємці зможуть отримати всі дозвільні документи на конкретний вид діяльності за електронним «ланцюжком» — Мінекономіки

Реклама

«На сьогодні Е-дозвіл - це флагманський цифровий проект в Мінекономіки. На першому етапі в електронний формат буде переведено 13 найпопулярніших ліцензій. Для отримання цих дозвільних документів бізнесу достатньо буде подати онлайн-заявку. Тепер підприємці зможуть отримувати необхідні ліцензії максимально просто та швидко, а весь процес обробки документів стане абсолютно прозорим. Перелік ліцензій, доступних онлайн, буде постійно розширюватись», - зазначив заступник міністра економіки з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Ігор Дядюра.

Ще один важливий проект Мінекономіки - «Е-підприємець», який надасть можливість підприємцям отримувати всі дозвільні документи на конкретний вид діяльності. Наприклад, для відкриття перукарні підприємцю потрібно отримати 18 документів - від реєстрації бізнесу до вивіски. При чому важливо дотримуватись принципу послідовності, тобто неможливо отримати документ №3, поки не отримав №1-2. У проекті «Е-підприємець» буде реалізовуватись принцип «ланцюжка». Після запуску «Е-підприємця» подати заявку з пакетом необхідних документів можна буде одразу. Підприємець зможе відстежувати свою заявку і в кінці отримати повний пакет документів для започаткування власної справи.

Також Ігор Дядюра наголосив, що важливою умовою для розвитку сучасної інноваційної економіки, малого та середнього бізнесу є дерегуляція трудових відносин. «Нещодавно був прийнятий в першому читанні законопроект №5388 «Про дерегуляцію трудових відносин»… Законопроектом пропонується скасувати понад 30 обов'язкових кадрових документів. Роботодавець та працівник самостійно домовлятимуться про доцільність ведення таких документів», - зазначив заступник міністра економіки.

Працюйте бухгалтерією в єдиному інформаційному просторі LIGA360. ІТ-платформа LIGA360 дозволяє формувати спільні рішення, обмінюватися шаблонами документів й нормативами з колегами, обговорювати новини й професійну аналітику. Дізнайтеся про всі переваги LIGA360:Бухгалтерія за посиланням.

Не пропустіть головної акції цього року. Заповніть заявку до 26 листопада - та першими отримайте вибухову знижку на рішення LIGA360 до Black Friday.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини