Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Рада може підвищити екоподаток на особливо небезпечні відходи

Реклама

Проблема захоронення та утилізації побутових відходів змушує шукати шляхи вирішення екологічної проблеми в Україні.

Саме тому в Раді з'явився законопроект № 6345 від 24.11.2021 року, котрий має збільшити екологічний податок за розміщення надзвичайно небезпечних відходів обладнання та приладів, що містять ртуть, елементи з іонізуючим випромінюванням, люмінесцентних ламп та за розміщення відходів, які встановлюються залежно від класу небезпеки та рівня небезпечності відходів.

Поданий законопроект передбачає:

- збільшення ставок податку за розміщення надзвичайно небезпечних відходів обладнання та приладів, що містять ртуть, елементи з іонізуючим випромінюванням до 2596,41 гривні за одиницю, люмінесцентних ламп до 166,18 гривні за одиницю;

- підвищення ставок податку за розміщення відходів, які встановлюються залежно від класу небезпеки та рівня небезпечності відходів;

- поступове збільшення ставок податку за розміщення окремих видів відходів починаючи з 1 липня 2022 року і до 1 січня 2024 року.

Допоможіть нам стати кращими. Беріть учать в опитуванні читачів за посиланням.

Також не пропустіть головної акції цього року. Заповніть заявку до 26 листопада - та першими отримайте вибухову знижку на рішення LIGA360 до Black Friday.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини