Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Помилились при нарахуванні ПДФО: як скоригувати показники додатку 4ДФ

Реклама

Податківці виклали алгоритм коригування показників додатку 4ДФ до податкового розрахунку, якщо виявили помилку при нарахуванні ПДФО.

Якщо керуватись п. 10 розділу V Порядку № 4, то коригують показники додатка 4 "Відомості про суми нарахованого доходу, утриманого та сплаченого податку на доходи фізичних осіб та військового збору" до податкового розрахунку таким чином:

1) у розділі I:

- для виключення одного помилкового рядка з попередньо поданої (прийнятої) інформації потрібно повторити всі графи такого рядка і у графі 10 указати "1" - на виключення рядка;

- для введення нового або пропущеного рядка потрібно повністю заповнити всі його графи й у графі 10 указати "0" - на введення рядка;

- для заміни одного помилкового рядка іншим потрібно виключити помилкову інформацію та ввести правильну інформацію, тобто повністю заповнити два рядки, один з яких виключає попередньо внесену інформацію, а другий вносить правильну інформацію. У такому разі в першому рядку в графі 10 вказують "1" - рядок на виключення, а в другому - "0" - рядок на введення.

2) у розділі II:

- у рядку "Військовий збір" під час проведення коригування показників за минулі періоди зазначають період, відповідно за який була подана звітність, що коригується.

Зверніть увагу, що коригування показників за періоди до 01.01.2021 року у розділі I графи 5а, 5 не заповнюють.

Для виключення помилкового рядка з попередньо введеної інформації у рядку "Військовий збір - виключення" потрібно повторити всі графи помилкового рядка, а в рядку "Військовий збір" відобразити правильну інформацію.

Використовуйте у роботі публікації:

- "Додаток 4ДФ до Податкового розрахунка: алгоритм заповнення";

- "Додаток 4ДФ до Розрахунку: як податковому агенту коригувати дані".

День грандіозних знижок у ЛІГА:ЗАКОН. Тільки у Black Friday, ми надаємо до -50% на рішення LIGA360. Заповніть заявку, щоб першими отримати свою акційну пропозицію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини