Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Продаж юрособою - єдинником ОЗ за ціною нижче оціночної: які податкові наслідки

Реклама

У разі продажу основних засобів юрособами - платниками єдиного податку дохід визначають як суму коштів, отриману від продажу таких основних засобів як того вимагає п. 292.2 ПКУ - відмічають в Північному міжрегіональному управлінні ДПС по роботі з великими платниками податків.

Також переглядайте статтю "Єдиний податок 3-тя група: умови перебування, ставки, строки сплати податків і подання звітності, ведення обліку".

Якщо основні засоби продані після їх використання протягом 12 календарних місяців з дня введення в експлуатацію, дохід визначається як різниця між сумою коштів, отриманою від продажу таких основних засобів, та їх залишковою балансовою вартістю, що склалася на день продажу.

Тож для визначення доходу від продажу основних засобів, однією із складових виступає сума коштів, отримана від продажу таких основних засобів, яку визначають згідно з договором про продаж основних засобів. Для юросіб - платників єдиного податку норми ПКУ не вимагають обов'язкової умови щодо продажу основних засобів за ціною не нижче їх оціночної вартості.

Пошук відповідей на ситуації з бухгалтерського обліку займає багато часу? Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини