Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін оновить форму акту про факти діяльності постійного представництва без взяття на податковий облік

Реклама

ДПС представила проект наказу Мінфіну "Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 30 жовтня 2017 року № 892".

Його мета - впорядкувати процедуру оформлення результатів встановлення ознак ведення нерезидентом господарської діяльності на території України без взяття на податковий облік нерезидента, зокрема, діяльності резидента в інтересах нерезидента через відокремлені підрозділи, у тому числі, що має ознаки постійного представництва.

Чинна форма акту про встановлення факту ведення нерезидентом господарської діяльності через постійне представництво на території України без взяття на податковий обліку потребує оновлення у зв'язку із змінами в ПКУ.

Проєкт наказу передбачає складати відповідний акт у разі встановлення контролюючим органом за результатами податкового контролю ознак ведення нерезидентом господарської діяльності на території України без взяття на податковий облік, що є податковою інформацією, отриманою відповідно до ст. 73 ПКУ.

Окрім того, чинна форма акта передбачає, що у разі провадження нерезидентом на території України діяльності, яка утворює постійне представництво, суму оподатковуваного прибутку визначає орган ДПС відповідно до абз. 3 пп. 141.4.7 ПКУ, тобто із застосуванням коефіцієнта 0,7.

Проте із 01.01.2021 року пп. 141.4.7 ПКУ викладений у новій редакції, якою скасовано механізм визначення органом ДПС оподатковуваного прибутку як різниці між доходом та витратами, визначеними шляхом застосування до суми отриманого доходу коефіцієнта 0,7.

Щоб не пропустити інформацію про прийняття змін законодавства або появу роз'яснень податківців - скористайтеся комплексним рішенням для бухгалтера LIGA360. Спробуйте зараз.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини