Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 10 грудня діє перший етап обмежень на обіг пластикових пакетів – які наслідки

Реклама

Уже з 10 грудня вводиться в дію Закон № 1489-IX «Про обмеження обігу пластикових пакетів на території України». А саме - починає діяти перший етап обмежень. Про це нагадує Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України.

Зокрема, у магазинах, супермаркетах, аптеках, закладах харчування та сфері надання послуг буде заборонено безоплатне розповсюдження пластикових пакетів. Окрім біорозкладних пакетів, а також надтонких пластикових пакетів, що є первинною упаковкою для свіжої риби, м'яса і продуктів із них, сипучих продуктів та льоду. До порушників цієї вимоги застосовуватимуться адміністративно-господарські санкції.

В.о. міністра захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець також поінформував, що наступним кроком для України має стати обмеження обігу та виробництва пластикової продукції одноразового використання.

Працюйте бухгалтерією в єдиному інформаційному просторі LIGA360. ІТ-платформа LIGA360 дозволяє формувати спільні рішення, обмінюватися шаблонами документів й нормативами з колегами, обговорювати новини й професійну аналітику. Дізнайтеся про всі переваги LIGA360:Бухгалтерія, замовивши презентацію.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини