Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 6 грудня – локдаун для невакцинованих, з 7 грудня Київ та 8 областей переходять у жовту зону карантину

Реклама

З 00 год. 00 хв. 7 грудня на території Донецької, Дніпропетровської, Івано-Франківської, Луганської, Львівської, Одеської, Рівненської, Херсонської областей та у Києві скасовується червоний рівень епідемічної небезпеки. Таке рішення прийняте на засіданні Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій 6 грудня, інформує Урядовий портал.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко нагадав, що з 6 грудня на території України, в тому числі і в жовтому рівні епіднебезпеки, розпочали діяти нові карантинні правила, зокрема для відвідування громадських закладів: театрів, кіно, ресторанів, кафе, спортзалів, готелів тощо. Згідно змін до Постанови №1236, які набули чинності, перераховані заклади можна буде відвідувати лише при наявності сертифікату вакцинації, або негативного ПЛР тесту. «Усі, хто не отримав щеплення - не зможуть відвідувати вищеперераховані заклади, оскільки від сьогодні [6 грудня - Ред.] набрали чинності зміни до Постанови №1236, якими введений так званий локдаун для невакцинованих осіб», - зазначив Віктор Ляшко.

Так, відвідування масових заходів, робота кінотеатрів, театрів, закладів громадського харчування та спортзалів буде дозволена лише за наявності в 100% колективів та відвідувачів принаймні однієї дози щеплення, негативного тесту або сертифікату про одужання.

У Міністерстві внутрішніх справ підкреслили, що представники закладів на вході повинні перевіряти QR-коди через сканування в Дії. Національна поліція ретельно перевірятиме дотримання цих правил.

Як інформує Офіційний портал Києва, протоколом № 78 Постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій КМДА у місті встановлено додаткові обмеження. Тож із 00:00 7 грудня додатково в місті Києві заборонено:

- пасажирам, окрім осіб, які не досягли 18 років, користуватися послугами громадського транспорту (автомобільним, електричним, у тому числі метрополітеном) без наявності у них негативного ПЛР-тесту на COVID-19 або експрес-тесту на визначення антигена строком дії 72 години; або документа, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації; або документа, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини від COVID-19, який може бути застосовано протягом 30 днів від дати введення дози; або «жовтого» чи «зеленого» COVID-сертифіката; або документа про одужання особи від зазначеної хвороби;

- відвідування ТРЦ особами, які не досягли 18 років, без супроводу дорослих, які мають негативний ПЛР-тест на COVID-19 або експрес-тест на визначення антигена строком дії 72 години; або «зелений» COVID-сертифікат; або документ про одужання.

Як бухгалтерам впоратися зі щоденним потоком інформації та змінами? Все потрібне є на ІТ-платформі LIGA360:Бухгалтер. Отримуйте сповіщення про зміни законодавства й статусів контрагентів, читайте актуальні професійні видання. Замовте LIGA360 прямо сьогодні, щоб бути впевненим у кожному рішенні

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини