Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Ліцензування та квоти на експорт та імпорт у 2022 році – Мінекономіки розробило переліки

Реклама

Мінекономіки оприлюднило проект постанови Кабінету Міністрів України «Про затвердження переліків товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та квот на 2022 рік».

Статтею 16 Закону України «Про зовнішньоекономічну діяльність» встановлено, що рішення про застосування режиму ліцензування експорту (імпорту) товарів, у тому числі встановлення квот (кількісних або інших обмежень), приймається Кабінетом Міністрів України за поданням Мінекономіки з визначенням переліку товарів, експорт (імпорт) яких підлягає ліцензуванню, періоду дії ліцензування, кількісних або інших обмежень щодо кожного товару. У цьому зв'язку, уряд України щорічно затверджує переліки товарів, експорт та імпорт яких підлягає ліцензуванню, та обсяги квот.

Проектом постанови, зокрема, запроваджується:

- ліцензування та квотування експорту срібла, золота, брухту дорогоцінних металів;

- ліцензування експорту, імпорту контрольованих речовин (озоноруйнівних речовин та фторованих парникових газів), товарів та обладнання, що можуть містити озоноруйнівні речовини та фторовані парникові гази;

- ліцензування імпорту з Республіки Північна Македонія сільськогосподарської продукції та продукції її переробки;

- ліцензування експорту антрациту.

Також планують передбачити, що не використані у 2021 році суб'єктами зовнішньоекономічної діяльності ліцензії на експорт (імпорт) товарів дійсні до 1 березня 2022 р., якщо інше не передбачено відповідними міжнародними договорами України.

Пошук відповідей на ситуації з бухгалтерського обліку займає багато часу? Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини