Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ФОПам та працівникам, які припускались помилки в рахунку банку, виплатять "карантинну" допомогу

Реклама

Уряд скоригував норми Порядку надання допомоги застрахованим особам на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених з метою запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Йдеться про постанову КМУ від 06.12.2021 р. № 1267, яка чинна із 07.12.2021 року.

Вона дозволяє отримати "карантинну" допомогу ФОП або працівникам, якщо незарахування ним коштів сталось через невідповідність реквізитів банківського рахунка (за стандартом IBAN), зазначених у заяві. Про такі випадки ПФУ формує та подає Мінцифри інформацію.

Відповідно до поданої інформації Мінцифри засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Дія, не пізніше ніж протягом наступного робочого дня після надходження інформації повідомлятиме застрахованим особам про необхідність подання повідомлення про уточнення реквізитів банківського рахунка для виплати допомоги застрахованим особам, яким не зараховано кошти у зв'язку з невідповідністю реквізитів банківського рахунка (далі - повідомлення).

Повідомлення формує та подає застрахована особа засобами Порталу Дія, зокрема з використанням мобільного додатка Дія, у довільній формі, придатній для сприйняття його змісту, у період до 15 грудня 2021 року включно.

На підставі поданих повідомлень Мінцифри сформує списки на виплату допомоги, які буде передавати ПФУ не пізніше ніж протягом наступного робочого дня після дня подання застрахованою особою повідомлення.

Як підприємцю самостійно орієнтуватися в законодавстві? Усі роз'яснення доступні в системі LIGA360:Підприємець. А ще система миттєво направлятиме сповіщення про зміни законодавства. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини