Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

ДПС вказала, чи повинен ФОП вести товарний облік лише окремих запасів чи усіх

Реклама

Пресслужба Державної податкової служби України інформує користувачів реєстраторів розрахункових операцій/програмних реєстраторів розрахункових операцій про те, що 26.11.2021 р. набрав чинності наказ № 496, яким затверджено Порядок ведення обліку товарних запасів для фізичних осіб - підприємців, у тому числі платників єдиного податку.

ДПС звертає увагу платників податків, які відповідно до законодавства проводять розрахункові операції з застосуванням РРО/ПРРО, що Порядок № 496 встановлює обов'язок ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації для фізичних осіб - підприємців, а не певних товарів.

Таким чином, за наявності обов'язку ведення обліку товарних запасів за місцем їх реалізації, фізичні особи-підприємці мають здійснювати облік всіх товарів, які знаходяться в реалізації, а не лише визначених п.61 підрозділу 10 Розділу ХХ ПКУ.

Раніше ми вже розповідали хто з ФОПів на єдиному податку повинен вести облік товарних запасів та що частину ФОПів на єдиному податку звільнено від ведення обліку товарних запасів

Отримайте всі відповіді щодо бухгалтерського й кадрового обліку на ІТ-платформі LIGA360. Покрокові інструкції, експертні роз'яснення, свіжа аналітика. Подробиці за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини