Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Із 1 січня 2022 року набувають чинності норми щодо розширення сфери застосування РРО – ДПС

Реклама

Дедалі більшає маніпуляцій довкола розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій. На цьому наголосив в.о. Голови ДПС Михайло Тітарчук, зазначивши, що Державна податкова служба України за підтримки EU Public Finance Management Support Programme for Ukraine створила та запустила спеціальне безкоштовне програмне забезпечення, яке перетворює будь-який гаджет з Windows або Android на касовий апарат, програмний РРО. Також в розробці версія для iOS.

Він нагадав, що з 1 січня 2022 року набувають чинності норми законодавства щодо розширення сфери застосування реєстраторів розрахункових операцій.

Також він вказав, що підприємець сам вирішує, який вид реєстратора використовувати - купувати апаратний РРО чи користуватись ПРРО, встановлюючи безкоштовне програмне рішення ДПС. Більше того, можна користуватися відповідним API, розміщеним на вебпорталі ДПС, і модифікувати ПРРО під потреби своєї компанії.

Так само підприємець може паралельно використовувати на різних господарських об'єктах РРО та ПРРО.

ПРРО значно спрощує ведення бізнесу, адже вся звітність відправляється до ДПС автоматично. Тобто за допомогою смартфону зі встановленою спеціальною програмою можна, наприклад, відкрити зміну, внести розмінну монету, формувати чеки та підсумкові звіти (X- та Z-звіти). При цьому кожен створений чек буде реєструватися фіскальним сервером ДПС.

При використанні ПРРО підприємець може видавати як паперовий, так і електронний чек. Крім того, чек можна перевірити в Електронному кабінеті.

1,4 тис. ситуацій та алгоритмів дій для бухгалтера - на ІТ-платформі LIGA360. Замовте презентацію професійних рішень LIGA360:Бухгалтер та LIGA360:НR прямо сьогодні.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини