Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Робота з готівкою на АЗС – тема номера видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН

20 грудня 2021, 13:15
297
0
Реклама

Як і всі суб'єкти господарювання, що здійснюють розрахункові операції, АЗС зобов'язані застосовувати реєстратори розрахункових операцій (РРО). Водночас АЗС мають право використовувати тільки спеціалізовані АЗС, а це має певну специфіку.

Так, відповідно до п. 1 ст. 3 Закону № 265/95 суб'єкти господарювання, які здійснюють розрахункові операції в готівковій та/або в безготівковій формі (із застосуванням електронних платіжних засобів, платіжних чеків, жетонів тощо) під час продажу товарів (надання послуг) у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг, а також операції з приймання готівки для подальшого її переказу, зобов'язані проводити розрахункові операції на повну суму покупки (надання послуги) через зареєстровані, опломбовані в установленому порядку та переведені у фіскальний режим роботи РРО. Водночас у п. 1 ст. 3 Закону № 265/95 окремо зазначено, що використання програмних РРО під час оптової та/або роздрібної торгівлі пальним заборонено.

Отже, АЗС зобов'язані застосовувати спеціалізовані електронні контрольно-касові апарати (ЕККА), вимоги до яких викладено в Технічних вимогах № 13. Ці РРО зазначено в п. 6 розд. I Державного реєстру реєстраторів розрахункових операцій, затвердженого наказом ДПСУ від 21.12.2020 р. № 744.

Водночас форму та зміст розрахункового документа на спеціалізованих РРО визначено загальним Положенням № 13.

Розлогіше на цю тему читайте у статтях видання БУХГАЛТЕР&ЗАКОН:

- "АЗС: загальні вимоги до застосування РРО";

- "АЗС: проблемні питання застосування РРО";

- "АЗС: особливості касових операцій".

Читайте аналітичні статті в системі LIGA360: Бухгалтер. Більше переваг дізнайтеся за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини