Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Відсутні доходи від незалежної профдіяльності: чи подавати річну податкову декларацію

Реклама

В ДПС відповіли, чи подавати фізособі, яка проводить незалежну профдіяльність, додаток Ф2 до декларації про майновий стан і доходи, якщо упродовж звітного періоду дохід від такої діяльності не отримано.

Цю податкову декларацію фізсоби подають до 1 травня року, що настає за звітним (пп. 49.18.4 ПКУ).

Починаючи із 1 січня 2022 року декларацію про майновий стан і доходи подають у редакції Наказу № 783.

Додатки виступають складовою частиною податкової декларації, їх заповнюють та подають виключно за наявності доходів (витрат), розрахунок яких міститься у цих додатках (п. 2 розділу II Інструкції № 859).

Тож, якщо особа, яка провадить незалежну профдіяльність, упродовж звітного періоду не отримувала дохід від такої діяльності, то обов'язок подавати таку декларацію, у т. ч. додатка Ф2, у зазначеної особи не виникає.

Коли вказана особа упродовж звітного періоду отримувала інші доходи, крім доходів від незалежної профдіяльності, то вона зобов'язана подати декларацію про майновий стан і доходи та заповнити відповідні додатки в залежності від виду отриманого доходу.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 105.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Не пропусти важливих змін у Новому Році. Нові правила, закони чи реквізити для сплати податків - про все повідомить LIGA360. Тільки до 14 січня LIGA ZAKON дарує новорічні знижки на преміум-рішення для фахівців. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини