Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд затвердив Порядок встановлення заборони або обмеження на вибір особою місця перебування чи місця проживання

Реклама

Кабінет Міністрів затвердив 29 грудня Порядок встановлення заборони або обмеження на вибір місця перебування чи місця проживання осіб на території, на якій діє воєнний стан.

Запровадження заборони або обмеження на вибір місця проживання/перебування осіб може здійснювати військове командування на основі указу Президента про введення воєнного стану в Україні або в окремих її місцевостях. Тим самим встановлюється заборона декларування (реєстрації) місця перебування/проживання осіб на території, на якій діє воєнний стан, зняття із задекларованого (зареєстрованого) місця перебування/проживання осіб на території, на якій діє воєнний стан.

Військове командування разом із військовими адміністраціями (у разі їх утворення) самостійно або із залученням органів виконавчої влади, РМ АРК, органів місцевого самоврядування приймає рішення про запровадження такої заборони або обмеження на вибір місця перебування/проживання осіб, яке має негайно доводитися до відома населення через ЗМІ. У рішенні мають зазначати обставини, що склалися в Україні або в окремих її місцевостях, і несприятливі фактори воєнного характеру, що створюють загрозу для населення та істотно знижують рівень забезпечення його життєдіяльності, та шляхи протидії таким факторам.

У рішенні також обґрунтовують необхідності та строки запровадження заборони або обмеження на вибір місця перебування/проживання осіб; перелік осіб, яким забороняється або обмежується вибір місця перебування/проживання; населені пункти, у яких запроваджується заборона або обмеження на вибір місця перебування/проживання осіб.

Зробіть собі подарунок до Нового Року вже зараз. Тільки до 14 січня отримуйте професійні рішення LIGA360 за святковими цінами. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини