Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Уряд обмежив націнку на батон та зобов’язав декларувати ціну на соняшникову олію

Реклама

Кабінет Міністрів України ухвалив постанову від 30 грудня 2021 р. № 1432, якою батон та соняшникову олію було внесено до числа продуктів, збільшення ціни на які треба попередньо декларувати. Також заборонена націнка на батон більш ніж на 10%.

Так, у Постанові № 341 закріпили відповідні новації у переліку товарів, що мають істотну соціальну значущість. Нагадаємо, що цією ж постановою затверджено і Порядок декларування зміни роздрібних цін на товари, що мають істотну соціальну значущість, і товари протиепідемічного призначення, що необхідні для запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2.

Декларуванню підлягає зміна роздрібних цін (з урахуванням ПДВ) на кожний окремий вид товару. Декларування здійснюється суб'єктом господарювання щодо об'єкта (закладу) роздрібної торгівлі у разі збільшення роздрібної ціни на товар, що реалізується таким об'єктом (закладом). Декларування зміни роздрібних цін на товари здійснюється в електронному вигляді шляхом подання відомостей до Держпродспоживслужби через її офіційний веб-сайт з використанням кваліфікованого електронного підпису.

Безліч завдань бухгалтера - єдина ІТ-платформа LIGA360. Знаходьте та аналізуйте законодавство з бухгалтерського обліку, читайте аналітику, отримуйте алгоритми дій в щоденних ситуаціях. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН для розумних професійних рішень.

Також п. 41-4 Постанови №1236 доповнено вимогою про обмеження 10% надбавки до оптово-відпускної ціни на хліб житньо-пшеничний та батон (з урахуванням рекламних, маркетингових, логістичних послуг, послуг з підготовки, обробки, пакування, інших послуг, пов'язаних з реалізацією кінцевому споживачу).

Постанова № 1432 набрала чинності 31.12.2021 р.

Розпочніть Новий Рік разом з LIGA ZAKON! Тільки до 14 січня ми даруємо преміум-рішення LIGA360 за акційною ціною. Встигніть на святкові знижки за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини