Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи потрібен РРО/ПРРО для ФОП-перевізників

Реклама

Податківці нагадують, що ФОП - платники єдиного податку, які здійснюють перевезення пасажирів, при проведенні розрахунків з використанням талонів, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю, РРО та/або ПРРО та РК не застосовують.

В роз'ясненні ДПС із категорії 109.03 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua) відсилають до:

- п. 296.10 ПКУ, за яким РРО та/або програмні РРО не застосовують платники єдиного податку першої групи;

- п. 4 ст. 9 Закону № 265, за яким РРО та/або ПРРО та РК не застосовують, зокрема, при продажу проїзних і перевізних документів на автомобільному транспорті з видачею талонів, квитанцій, квитків з нанесеними друкарським способом серією, номером, номінальною вартістю.

Документ для регулярних пасажирських перевезень для пасажира - квиток на проїзд в автобусі та на перевезення багажу (для пільгового проїзду - посвідчення особи встановленого зразка чи довідка, на підставі якої надають пільгу), а в разі запровадження автоматизованої системи обліку оплати проїзду - електронний квиток та документи для пільгового проїзду (ст. 39 Закону України "Про автомобільний транспорт" від 05.04.2001 р. № 2344-III).

Типові форми квитків на проїзд пасажирів і перевезення багажу на маршрутах загального користування затверджені наказом Мінтранспорту від 25.05.2006 р. № 503.

Не пропусти важливих змін у Новому Році. Нові правила, закони чи реквізити для сплати податків - про все повідомить LIGA360. Тільки до 14 січня LIGA ZAKON дарує новорічні знижки на преміум-рішення. Деталі за посиланням.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини