Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Мінфін оновив форми розрахункової книжки та книги обліку розрахункових операцій

Реклама

Застосування нового Кодифікатора адміністративно-територіальних одиниць та територій територіальних громад (далі - КАТОТТГ) дійшло і до форм документів, які застосовують у разі реєстрації та застосування РРО (ПРРО), розрахункових книжок (РК), книг обліку розрахункових операцій (КОРО), а також порядку опломбування РРО.

Наказом Мінфіну від 13.12.2021 р. № 662, який діє із 01.01.2022 року, внесені зміни в додатки до:

- Порядку реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації розрахункових операцій за товари (послуги);

- Порядку реєстрації та застосування РРО, що застосовуються для реєстрації операцій з торгівлі валютними цінностями в готівковій формі;

- Порядку реєстрації та ведення РК, КОРО;

- Порядку опломбування РРО;

- Порядку реєстрації, ведення реєстру та застосування ПРРО;

- Порядку ведення реєстру центрів сервісного обслуговування РРО.

В результаті у формах реєстраційних документів для роботи РРО (ПРРО), а також формах РК та КОРО, передбачено замість кодів КОАТУУ вказувати коди код території за п'ятим (за наявності) або четвертим рівнем КАТОТТГ.

Додатково встановлено, що наявні у суб'єктів господарювання КОРО, РК за формами, встановленими у додатках 1, 2 та 6 до Порядку реєстрації та ведення РК, КОРО, затверджених цим наказом, у редакції, що була чинною до 01.01.2022 року, можуть використовуватись суб'єктами господарювання до скасування реєстрації таких КОРО, РК або їх закінчення. За зверненням суб'єкта господарювання, а також під час реєстрації чи перереєстрації таких книг контролюючими органами у порядку, встановленому для перереєстрації книг, на титульній сторінці проводять зміни кодів КОАТУУ на відповідні коди територій згідно з п'ятим (за наявності) або четвертим рівнем КАТОТТГ.

Знаходьте потрібну інформацію в один клік на ІТ-платформі LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини