Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Працівники-іноземці без дозволу дорого обійдуться роботодавцю – Держпраці

6 січня 2022, 14:50
1612
0
Реклама

У разі використання роботодавцем праці іноземців на умовах трудового або іншого договору без дозволу на застосування праці іноземця стягується штраф за кожну особу у двадцятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, установленої на момент виявлення порушення (при мінзарплаті 6500 штраф становить 130 000 грн).

Використання праці іноземців на інших умовах, ніж ті, що передбачені зазначеним дозволом, або іншим роботодавцем, стягується штраф за кожну особу у десятикратному розмірі мінімальної заробітної плати, встановленої на момент виявлення порушення (при мінзарплаті 6500 штраф становить 65 000 грн).

Допуск до роботи іноземця на умовах трудового договору (контракту) без дозволу на застосування праці іноземця тягне за собою накладення адмінштрафу на посадових осіб підприємств від 500 до 1000 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (від 8500 грн до 17000 грн).

Докладніше на цю тему читайте в статті "Працевлаштування іноземців: правила оформлення дозволу" сучасного медіа для бухгалтерів "Інтербух".

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням.

Джерело: роз'яснення Держпраці у Житомирській області.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини