Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Чи штрафують за неподання додатків до об’єднаної звітності за періоди із 2021 року

Реклама

В ДПС відповіли, яка відповідальність передбачена до страхувальника-роботодавця за неподання, несвоєчасне подання додатків 1, 2, 3, 5 та 6 у складі податкового розрахунку за періоди, починаючи з 01.01.2021 року.

Інформація про додатки 1, 2, 3, 5 та 6 по ЄСВ - невід'ємна частина податкового розрахунку (п. 1 розділу III Порядку № 4).

За неподання, подання з порушенням встановлених строків, подання не в повному обсязі, з недостовірними відомостями або з помилками податкової звітності про суми доходів, нарахованих (сплачених) на користь платника податків, суми утриманого з них податку, якщо такі недостовірні відомості або помилки призвели до зменшення та/або збільшення податкових зобов'язань платника податку та/або до зміни платника податку, слідує штраф в розмірі 1020 грн (п. 119.1 ПКУ).

Водночас з 1 березня 2020 року на період дії карантину встановлено обмеження щодо застосування штрафних санкцій, зокрема згідно з п. 119.1 ПКУ за порушення податкового законодавства, вчинені податковими агентами з 1 березня 2020 року по теперішній час.

Проте абз. 3 ч. 1 ст. 26 Закону № 2464 передбачено, що посадові особи платників ЄСВ несуть адміністративну відповідальність за неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності (відомостей) про нарахування ЄСВ у складі звітності з ПДФО (єдиного податку).

Тому неподання, несвоєчасне подання, подання не за встановленою формою звітності щодо ЄСВ, тягнуть накладення штрафу на посадових осіб підприємств, установ і організацій незалежно від форми власності, ФОП або особу, яка забезпечує себе роботою самостійно, від 30 до 40 НМДГ (від 510 грн до 680 грн), шо передбачає ст. 1651 КпАП.

Джерело: роз'яснення ДПС із категорії 201.09 розділу "Запитання - відповіді з Бази знань" ЗІР (zir.tax.gov.ua).

Як бухгалтеру першим отримати інформацію у Новому Році? Усі нововведення та аналітику надасть LIGA360. Тільки до 14 січня отримайте преміум-пакети за вигідною ціною.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини