Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Безробітним видають до 97,5 тисяч грн на відкриття бізнесу – повернути треба через три роки

Реклама

З 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені можуть отримати фінансову допомогу від держави для започаткування власного бізнесу. Допомога надається в рамках нової бюджетної програми сприяння економічній самостійності малозабезпечених сімей ("Рука допомоги"), розробленої Міністерством соціальної політики України, інформує це міністерство.

Безвідсоткова фінансова допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року - 97500 грн) зможе використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів. Через три роки підприємницької діяльності допомогу потрібно буде повернути.

Сума, яка повертається, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.

Для отримання фінансової допомоги потрібно звернутись із заявою до центру зайнятості за місцем проживання. Крім того, до центру зайнятості необхідно надати довідку про відсутність притягнення до кримінальної відповідальності, судимості та бізнес-план майбутньої справи. Більше деталей - у Постанові № 397.

Безліч завдань бухгалтера - єдина ІТ-платформа LIGA360. Знаходьте та аналізуйте законодавство з бухгалтерського обліку, читайте аналітику, отримуйте алгоритми дій в щоденних ситуаціях. Заручіться підтримкою надійного партнера ЛІГА:ЗАКОН для розумних професійних рішень.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини