Ця сторінка доступна рідною мовою. Перейти на українську

Останню податкову декларацію у разі припинення діяльності ФОП подати можна лише особисто

13 січня 2022, 13:30
14186
0
Реклама

Фахівці Городоцької ДПІ нагадують, що фізичні особи, щодо яких до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань внесено запис про припинення підприємницької діяльності фізичної особи - підприємця, подають податкові декларації платника єдиного податку - фізичної особи - підприємця востаннє за податковий (звітний) квартал, в якому проведено державну реєстрацію припинення підприємницької діяльності, з наростаючим підсумком з початку року протягом 40 календарних днів, що настають за останнім календарним днем звітного (податкового) кварталу або до закінчення такого звітного періоду на який припадає дата ліквідації.

Водночас, оскільки електронний документообіг між платником податків та контролюючим органом припиняється відповідно до п. 42.6 ПКУ, тому остання декларація подається особисто (уповноваженою на це особою) або надсилаються поштою з повідомленням про вручення та з описом вкладення.

Зверніть увагу: у полі 8 "Особливі відмітки" декларації у рядку 8.1 "платника податку, що подає декларацію за останній податковий (звітний) період, на який припадає дата державної реєстрації припинення" проставляється позначка "+".

Хочете щомісяця отримувати 40 аналітичних матеріалів з бухобліку? Користуйтеся публікаціями в системі LIGA360:Бухгалтер. Тут об'єднана аналітика видань “БУХГАЛТЕР&ЗАКОН” та “Інтербух”, а ще є щоденні оновлення новин. Деталі за посиланням. Зокрема, рекомендуємо статтю: Декларація фізособи-єдинника: правила заповнення.

Залиште коментар
Увійдіть щоб залишити коментар
УВІЙТИ
Підпишіться на розсилку
Головні новини і аналітика для вас по буднях
Схожі новини